Seo Services

Найменший житель Новомосковщини потрапив до Книги рекордів України

Дворічний Захар Подопригора, який проживає в с. Новотроїцьке Новомосковського району, потрапив до Національного реєстру рекордів України. Він народився з вагою в 470 грамів і зростом 28 см в вересні 2016 року. Зараз хлопчика офіційно визнали найменшим немовлям України. Про це повідомили в департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Хлопчик народився на 2,5 місяці менше терміну. Він один з двійнят. Його брат Марк з'явився на світ з вагою 700 грамів, а Захар був трохи більше 20-кубового шприца. Лікарі називають таку вагу «екстремально низькою». 
Для того щоб врятувати хлопчика, медики застосували метод кенгуру. Дитину укладають мамі на груди і деякий час вони проводили разом. 
«Під час таких сеансів Захар дихав набагато спокійніше. Ми бачили, що це приємно і мамі, і дитині», - розповіла заввідділенням Дніпропетровського обласного перинатального центру Олена Верещак. 
У реанімації хлопчик провів більше двох місяців. Весь цей час він перебував на штучній вентиляції легень. На 69-ту добу Захар почав дихати самостійно. На той час його вага становила 1 кг 220 г. 
Тепер Захар живе в селищі Новотроїцьке Новомосковського району. Хлопчик активний і допитливий.  Любить грати з телефоном і планшетом, цікавиться настільними іграми.

http://www.poleznaya.dp.ua/index.php?id=7209&doc=naimenshii_zhitel_novomoskovshchini_potrapiv_do_knigi_rekord_v_ukra_ni
Найменший житель Новомосковщини потрапив до Книги рекордів України Найменший житель Новомосковщини потрапив до Книги рекордів України Reviewed by новини2 on 00:30 Rating: 5

Немає коментарів:

111

На платформі Blogger.